Σύνδεση

Εγγραφή

Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση πληρωμής σας και να παρακολουθείτε την επιβεβαίωση της κράτησης σας.
Όνομα χρήστη*
Κωδικός*
Επιβεβαίωση κωδικού*
Όνομα*
Επώνυμο*
Ημερομηνία γέννησης*
Email*
Τηλέφωνο*
Χώρα*
* Η δημιουργία λογαριασμού σημαίνει ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Συμφωνήστε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Έχετε λογαριασμό?

Σύνδεση

Σύνδεση

Εγγραφή

Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση πληρωμής σας και να παρακολουθείτε την επιβεβαίωση της κράτησης σας.
Όνομα χρήστη*
Κωδικός*
Επιβεβαίωση κωδικού*
Όνομα*
Επώνυμο*
Ημερομηνία γέννησης*
Email*
Τηλέφωνο*
Χώρα*
* Η δημιουργία λογαριασμού σημαίνει ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Συμφωνήστε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Έχετε λογαριασμό?

Σύνδεση

Καππαδοκία – Προύσα – Κωνσταντινούπολη 18-24/06/2024

Κάνε κράτηση
Από€480
18/06/2024
* Παρακαλούμε επιλέξτε τα απαιτούμενα πεδία για να προχωρήσετε.

Κράτηση

Αποθήκευση στην Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5853

Γιατί να ταξιδέψετε μαζί μας?

 • Μειωμένες τιμές σε φοιτητές
 • Υποστήριξη πελατών 24/7
 • Έμπειρος συνοδός
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Έχετε κάποια ερώτηση?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε. Η εξειδικευμένη ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

+30.2311246183

info@madtrips.gr

8 Ημέρες
Ημ/νία : 18-24/06/2024

Καππαδοκία – Προύσα – Κωνσταντινούπολη 18-24/06/2024

0
 • 8 Ημέρες - 6 Διανυκτερεύσεις
 • Αναχώρηση: Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η- 2η μέρα 17-18/06/2024

Αναχώρηση το βράδυ από τις πόλεις μας και μετά τις απαιτούμενες στάσεις διέλευση συνόρων. Έλεγχος διαβατηρίων-ταυτοτήτων, στάση για ψώνια στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών, είσοδος στην Τουρκία. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και νότια της Καλλίπολης θα διασχίσουμε την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου που φέρει την ονομασία 1915 και εγκαινιάστηκε στις 18 Μαρτίου 2023. Έχει μήκος 2023μ και ενώνει την Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας με την Ασιατική (Μ. Ασία). Περνώντας τον Γρανικό Ποταμό και την Πάνορμο, φτάνουμε στην Προύσα, τη πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων και το δυτικό έσχατο του περίφημου «δρόμου του μεταξιού». Σύντομη πανοραμική περιήγηση της πόλης, οπού θα δούμε το συμβολικό μνημείο του καραγκιόζη και τα λουτρά του Ιουστινιανού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 19/06/2024

Πρωινό και αναχωρούμε για το Προκόπι της Καππαδοκίας. Ξεκινώντας το ταξίδι μας από την Προύσα στην Καππαδοκία θα περάσουμε περιφερειακά από την Άγκυρα, την σημερινή πρωτεύουσα της Τουρκίας και στη συνέχεια διασχίζοντας το οροπέδιο της Ανατολίας φτάνουμε στην Καππαδοκία. Η Καππαδοκία βρίσκεται στο κέντρο της Μ. Ασίας και είναι ένα συμπαγές οροπέδιο 1200μ. πάνω από την θάλασσα. Χαρακτηριστική είναι η ηφαιστειακή υφή του οροπεδίου, με ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς. Φτάνοντας στην πανέμορφη πόλη του Προκοπίου με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό του μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης και τέλος θα ακολουθήσουμε την ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του αγίου Ιωάννη του Ρώσου, μια απόδειξη πως δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα 20/06/2024

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην Βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη στην κοιλάδα του Κοράματος (Γκιόρεμε). Το Γκιόρεμε είναι κτισμένο μέσα σε πωρόλιθο και από παντού υψώνονται κωνικοί βράχοι, διάτρητοι από τρωγλοδυτικές οικίες. Η είσοδος της κοιλάδας βρίσκεται περίπου 1,5χλμ. από το κέντρο της πόλης. Η ηφαιστειογενής πέτρα λαμβάνει περίεργα σχήματα και η είναι γεμάτη με σκαλωσιές και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν σε μοναστήρια και εκκλησίες. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες, η εκκλησία του Μήλου, το παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, η Εκκλησία του Φιδιού, η Εκκλησία των Σανδάλων και άλλες. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Πασάμπαγ ή αλλιώς κοιλάδα των μοναχών, όπου θα θαυμάσουμε μερικές νεραϊδένιες καμινάδες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μοναδική σε όλη την Καππαδοκία, καθώς μόνον αυτή έχει εικονογραφημένες απεικονίσεις αυτοκρατόρων. Στη συνέχεια διασχίζοντας τον Αλυ ή κόκκινο ποταμό, τον μεγαλύτερο ποταμό της Μ. Ασίας (1.150 χλμ) φτάνουμε στην Ρωμαϊκή πόλη Βενάσα, που η σημερινή της ονομασία είναι Άβανος. Τα κεραμικά της Αβάνου είναι από τα πιο φημισμένα της Τουρκίας και ο τροχός του κεραμίστα είναι εφεύρεση της Ανατολίας από την 3η προχριστιανική χιλιετία. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στην πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, την γενική καθαριότητα και τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Εντυπωσιασμό προκαλεί η αντίθεση των μοντέρνων κτιρίων με τα σελτζούκικα και οθωμανικά μνημεία. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο σελτζούκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα 21/06/2024

Τα ξημερώματα και πριν το πρωινό προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε πανοραμικά την ιδιόρρυθμη, μοναδική, πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία, όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά σοκάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά, πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας, τη Μαλακοπή. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμη και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος σταθμός μας η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων η οποία δεν λειτουργεί από της εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών, αλλά ωστόσο τον Ιούνιο του 2010 χοροστάτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα 22/06/2024

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας, αναχωρούμε με προορισμό την μαγευτική Κωνσταντινούπολη. Διασχίζοντας το νομό της Άγκυρας και το οροπέδιο της Ανατολίας φτάνουμε στην Αλμυρά Λίμνη (Tuz Gölü). Σε υψόμετρο 905 μέτρων και έκταση 1.665 χλμ² είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στην Τουρκία και μια από τις μεγαλύτερες υπεραλμυρές λίμνες στο κόσμο. Στάση για φωτογραφίες και καφέ στις όχθες της λίμνης, όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η λίμνη ξεραίνεται και αφήνει πίσω ένα στρώμα αλατιού πάχους μέχρι 30 εκατοστά. Αναχώρηση και άφιξη στη Κωνσταντινούπολη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο κέντρο της πόλης και στο φημισμένο πεζόδρομο της Istiklal. Διανυκτέρευση.

7η μέρα 23/06/2024

Πρωινό και επίσκεψη στην Ι. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, Μπαλουκλί (το οποίο σημαίνει τόπος με ψάρια, αφού στην δεξαμενή της Πηγής υπάρχουν ψάρια),όπου σύμφωνα με την παράδοση μας , εκεί δίπλα στο αγίασμα, στις 23 Μαΐου 1453 ένας καλόγερος τηγάνιζε ψάρια, όταν κάποιος του έφερε την είδηση πως πήραν την Πόλη οι Τούρκοι (περίπου 1 ώρα). Αμέσως μετά, επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και έπειτα στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου ψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την Αγία Σοφία, την Υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή – Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, το Μπλε τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και την Γερμανική κρήνη του 1898. Έπειτα θα επισκεφθούμε
την σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα, όπου θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για αγορές και για μεσημεριανό γεύμα. Εδώ το παραδοσιακό παζάρι είναι απαραίτητο, ώστε να κάνουμε συμφέρουσες αγορές. Αφού φορτώσουμε τις τσάντες μας με τα ψώνια μας στο λεωφορείο θα
επισκεφθούμε το περίφημο κεντρικό κατάστημα BABA OGUL για τα τελευταία ψώνια (γλυκά, λουκούμια, τσάι, τουριστικά αναμνηστικά είδη, καλλυντικά κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία περιήγηση στην πλατεία Ταξίμ και στον πεζόδρομο της Istiklal. Διανυκτέρευση.

8η μέρα 24/06/2024

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με τις ανάλογες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Διέλευση συνόρων. Με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στις πόλεις μας αργά το βράδυ.

*Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

Περιλαμβάνονται στην τιμή

 • 1 Διανυκτέρευση στο Kervansaray Hotel 4* με ημιδιατροφή, 3 Διανυκτερεύσεις στο Altinoz Hotel 4* με ημιδιατροφή, 2 Διανυκτερεύσεις στο Green Park Taksim Hotel 4* με πρωινό σε μεγάλο μπουφέ σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.
 • Φόροι διαμονής
 • Μεταφορά από Θεσσαλονίκη
 • Έμπειρος συνοδός
 • Έμπειρος ελληνόφωνος Κωνσταντινουπολίτης ξεναγός
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή

 • Είσοδοι σε προαιρετικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις
Φωτογραφίες

Κράτηση